5;

Hoog Dalem

Dalemse Veste is gelegen in Hoog Dalem, de wijk in het oosten van Gorinchem. De wijk bestaat uit vier deelgebieden: De Eilanden, Het Lint, De Donken en Het Centrum. Deze deelgebieden vormen een eenheid door het thema van de Hollandse Waterlinie dat overal wordt doorgevoerd.

Het Lint

Bij Dalemse Veste woont u op een van de mooiste plekken in Hoog Dalem. Dalemse Veste is gelegen in deelgebied Het Lint en bevindt zich op steenworp afstand van winkelcentrum Hoog Dalem, direct naast gezondheidscentrum Zorglinie, een kerk, een basisschool en in de buurt van diverse bushaltes. Met de fiets bereikt u het centrum van Gorinchem binnen een kwartiertje, kortom: alles in de buurt!

Midden in Het Lint en direct grenzend aan Dalemse Veste komt een 800 meter lang biodivers groen park met met vele wandelpaden en verschillende speelplekken. Het wordt ook wel het groene hart van de wijk genoemd. In het park kunt u heerlijk wandelen, lekker genieten op een van de bankjes, picknicken in het gras en heerlijk sporten. Het park nodigt niet alleen uit om heerlijk buiten te zijn, maar fungeert het park als klimaatbuffer en versterkt het biodiverse landschap. Het vele groen wordt er afgewisseld door water dat met bruggetjes kan worden overgestoken.

Ook kunt u heerlijk fietsen door het park. Er zijn meerdere fietsroutes die het gebied doorkruisen.

Meer informatie

Gorinchem

Uitgeroepen tot mooiste vestingstad van 2021.

De historische binnenstad van Gorinchem ligt op steenworp afstand van Hoog Dalem. In Gorinchem kunt u fijn winkelen, een terrasje pakken of genieten van de cultuur. Het buitengebied van Gorinchem is omringd door prachtige historische forten.

Gorinchem beschikt over genoeg diversiteit. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de volgende plekken:

PIAZZA CENTER

Het moderne Piazza Center is gevestigd nét buiten het centrum van Gorinchem. Het Piazza Center is een overdekt winkelcentrum waar u heerlijk ontspannen kunt winkelen.

U vindt er onder andere twee supermarkten, een slagerij, bakkerij en drogist, maar u kunt er ook terecht voor een kopje koffie. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over het parkeren van uw auto, want u kunt op het parkeerdek gratis parkeren. Tevens is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

NIEUW DALEM

Naast Hoog Dalem en Piazza Center is er Nieuw Dalem: een compacter winkelcentrum waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Ook bij Nieuw Dalem kunt u uw auto gratis parkeren.

 

SPIJKSEPOORT

Bent u op zoek naar een divers aanbod aan nieuwe meubels of woongereedschap? In het westen van Gorinchem bevindt zich woonboulevard Spijksepoort waarin een groot aantal woonwinkels en doe-het-zelf-zaken gevestigd zijn. Het is zeven dagen per week geopend en u kunt gratis parkeren voor de deur.

 

LINGEHAVEN

Omschreven als dé verrassing van Gorinchem: de Lingehaven. Het is een passantenhaven die dwars door de historische binnenstad loopt. De haven is vanuit diverse hoeken te bereiken en met haar leuke winkels, smakelijke restaurants, theaters en een bioscoop om de hoek, is het de perfecte plek om te recreëren.